(un)important odkazy

Na čem zrovna jedu: Challenge

2013/08/20

#9 - Pet peeves

S dnešním zadáním jsem si vůbec nevěděla rady, jak bych tohle měla sakra přeložit? Až pak mě inteligentně napadlo prohledat tumblr a našla jsem tenhle post, ze kterého si slečna Michelová inteligentně vyvodila, že by mělo jít o věci a vlastnosti, co se mi protiví. Teď, když začínám psát tenhle článek, si jsem jistá jednou, takže... no, uvidíme, co všechno vymyslím a nevymyslím. Našlo by se toho asi dost, ale já se omezím tak na tři, protože ten článek taky nemusí mít kilometr :)

Sliby, sliby, sliby a nic z toho - uvedu příklad. Jedna osoba pro mě měla něco udělat. Něco, co by jí zabralo maximálně tři minuty. A měla to udělat někdy na začátku srpna. Ačkoliv jsem jí to denně připomínala, dostala se k tomu až někdy kolem dvacátého. A to mi každej den slibovala, že "už jo, už dneska".

Ale co mě na tom štve nejvíc je to, že já jsem v některých věcech hodně podobná. Jednak zapomínám, jednak je prokrastinace mrcha a jednak mi občas dělá problém říct "ne" něčemu, do čeho se mi vůbec nechce, tak na to kývnu a pak to odkládám a odkládám...

"Co? Já něco takového řekl/a?" - To je bez komentáře. Ještě beru opilecký kecy a beru věci typu "já jsem ti tady tohle vážně řekla? Jsem myslela, že ne." Ale jak někdo něco domluví, slíbí a prostě všechno zařídí tak, že s tím ten člověk napevno počítá, a pak dělá, že o ničem neví, to mě dokáže vytočit.

Když mi random věci lezou do plánů - Já si něco domluvím a pak mi někdo z rodiny oznámí, že na onen den už mi 'vymyslel program'. Nebo kdykoli mám možnost vidět se s kamarádkou, vždycky pak zjistím, že ve stejném termínu je nějaká akce školy, ze který se nemůžu (nebo bych aspoň neměla) vykroutit. A to úplně nejlepší je, když máte snad poprvý za celý prázdniny různorodej program na nějakejch 7 dní za sebou, na většinu těch věcí se těšíte, a voilá - dostanete angínu.

3 komentáře:

  1. Já bych tyhle tvé tři věci dokázala dát dohromady do jedné věty: "Ale já jsem nikdy neřekl/a, že slibuju!" - tak jako když se domluvíme, tak s tím počítám, ne, že si pak ta dotyčná osoba najde něco jiného, co chce dělat radši, a mně řekne tuhle skvělou větu! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pamatuju si, jak jsem ti slíbila poznámky k literatuře a neudělala jsem to. (Prokrastinace je děvka, no.) Mrzelo mě to hodně, ale já to fakt chtěla udělat!! Opravdu!

    Jinak kamarádka, ta co má jet na Emilii, tak ta mění program běžně. Protože jí do toho něco vleze. Takže s Michalem čekáme, že na tu Emilii ani nepojede, ale snad si to vyhádá, kdyby bylo nejhůř. Koncert je koncert. A kdyžtak měj volno! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, je to děs... Podruhé budu úplně kousek od tebe a tobě to zase nevyjde! =D

    OdpovědětVymazat

You can say anything you want. Well... I probably won't bite you.